De afwerking van een dakkapel cruciaal

Het plaatsen van een dakkapel is één, maar de uiteindelijke afwerking is essentieel voor de uitstraling, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het optimaal gebruik maken van de extra ruimte zijn belangrijke punten die uw aandacht verdienen. De afwerking aan zowel de binnen- als buitenkant bepalen uiteindelijk of de bovengenoemde aandachtspunten behaald en gerealiseerd kunnen worden.

Afwerking aan de binnenkant

In de meeste gevallen zal een dakkapelspecialist voor een standaardprijs uw dakkapel casco plaatsen, dit betekent dat de buitenafwerking wind- en regenproof zijn gemaakt, maar de binnenkant nog bewerkt moet worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de binnenkant van uw woning te bewerken. Zo kunt u onder andere kiezen voor een multiplex afwerking of voor de gemakkelijke plaatsing van gipsplaten.

Naast de bedekkingsmaterialen is het ook zaak om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte op uw nieuwe zolder. Plaats bijvoorbeeld schotten, of laat een vensterbank monteren. www.dakkapellen.com heeft verschillende specialisten die voor een extra meerprijs de gehele afwerking voor hun rekening nemen.

Buitenkant net zo belangrijk

Vaak zijn we als mensen geneigd om te kiezen voor de voordeligste dakkapel en bewerken vervolgens alleen de binnenkant van de woning, dit is notabene het geen wat u iedere dag ziet. Het is een cliché maar de afwerking van de buitenkant is net zo belangrijk. Het is iets wat u niet direct ziet, maar op ten duur zullen de effecten van een minder goed afgewerkte buitenkant zich uiten in lekkages of rotplekken.

Om deze redenen valt de keuze vaak op kunststof, dit door het geringe onderhoud gekoppeld aan een nette prijs.