Tips voor uitbesteden dakkapel

Uitbreiden

Wordt het huis te klein? Is er behoefte aan meer ruimte? Dan zijn er twee mogelijkheden. Een nieuw, groter, huis kopen of uitbreiden. Niet iedereen kan bijbouwen, maar de meesten kunnen wel de zolder verbouwen en zo een extra woonruimte creëren. Dat kan een leuke tienerkamer worden of een kantoor aan huis, al naar gelang de wensen. Zo’n uitbreiding begint natuurlijk met een plan.

Plan

Wat moet anders worden? Hoe kan er meer licht binnenkomen? Uiteraard moet alles goed geïsoleerd? De nieuwe kamer moet worden voorzien van verwarming. Hoelang gaat zo’n verbouwing duren?

  1. Is de zolder geïsoleerd? Hoe? Uitstekend, net voldoende of minder goed? Of zelfs helemaal (nog) niet?
  2. Een dakkapel zorgt voor en meer ruimte en meer licht. Hoe groot zou zo’n dakkapel kunnen worden en wat kosthet? De grootte is afhankelijk van de grootte en de draagkracht van uw dakconstructie.
  3. Navragen of er zo maar een extra radiator, van welke grootte, kan worden bijgeplaatst, rekening houdend met de huidige CV-ketel.
  4. Is de elektriciteit naar behoren of moeten er extra stopcontacten komen?
  5. Wat gaat dit alles kosten?

Informatie

Een uurtje surfen kan al heel wat gegevens opleveren. Wat daarna nog overblijft, vergt navraag. Op www.wonenwonen.nl kunt u in de categorie bouwentrends heel wat aan informatie te vinden. Mochten er daarna vragen zijn, neem dan gerust even contact op.

Dat geldt zeker bij het laten plaatsen van een dakkapel. Dat moet secuur gebeuren om lekkages of warmteverlies te voorkomen. Het grote voordeel van de dakkapel zit natuurlijk in de ruimtewinst. Het dak wordt letterlijk verhoogd, waardoor men rechtop kan staan. Misschien wilt u daarnaast toch nog een extra raam om licht binnen te krijgen. U kunt eventueel ook een afspraak maken met een van onze specialisten om ter plekke te kijken wat mogelijk is en hoe u dat graag zou willen realiseren.

De specialist

Aarzel dus niet om uw vragen te stellen. Wij werken met specialisten die vakkundig een dakkapel plaatsen. Mocht u ook nog andere delen van de verbouwing willen uitbesteden, zoals het dak isoleren of, naast de dakkapel aan de andere zijde nog een extra raam plaatsen? Ook dan kunnen we u van dienst zijn. We zorgen voor een offerte, een eventuele afspraak om alles ter plekke te bespreken en dat uw opdracht effectief wordt uitgevoerd. Zo heeft u de zekerheid dat het werk door een vakman is uitgevoerd en uzelf er geen omkijken naar hebt.